Een woninginbraak terwijl u op vakantie was. Wat nu?

Thuis van vakantie maar ingebroken?

Net thuis van vakantie en u kom thuis in een ingebroken woning is natuurlijk geen pretje. Maar wat nu?

Het is belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen. Een aangifte wordt samen met de politie en u opgesteld. De politie stelt vragen over het misdrijf en de politie informeert u over uw rechten en slachtoffers zijn. Tijdens een aangifte meldt u een klacht of legt u een officiële verklaring af.

Blokkeer zo snel mogelijk passen en telefoons. Zo stelt u in ieder geval het geld op uw bankpas veilig.

Neem contact op met uw verzekering. De meeste waardevolle spullen die gestolen worden vallen onder de inboedelverzekering. Uw gesloten spullen zijn dan verzekerd, maar de inbraakschade wordt ook via uw verzekering gedekt. U kunt denken aan een ingeslagen raam, een beschadigde deur of een geforceerd slot.

Laat inbraakschade repareren. Wanneer er een slot van uw deur is geforceerd is het belangrijk dat u direct Slotenmaker Hoorn inschakelt. Er zijn enkele slotenmakers die binnen 20 minuten bij u op locatie kan zijn en ook nog is 365 dagen in een jaar. Het is wel belangrijk dat een betrouwbare slotenmaker inschakelt. Je herkent een betrouwbare slotenmaker aan verschillende keurmerken. Zoals PKVW dit is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit is in Nederland en België een keurmerk voor woningen die in een bepaalde mate zijn beveiligd. Woningen die het keurmerk krijgen hebben inbraakvertragers aangebracht en hebben geen zwakke plekken die het een inbreker gemakkelijk maakt om uw woning binnen te komen.

Wat moet je vooral niet doen als je op vakantie bent?

Zorg ervoor dat alle deuren en ramen op slot zijn. Zet de ramen ook niet schuin.

Gebruik de tijdschakelaar. Elke dag rond een bepaalde tijd gaan uw lichten aan, waardoor inbrekers de indruk krijgen dat er iemand thuis is.

Na een week vakantie zit je brievenbus meestal vol en als een inbreker ziet dat hij vol is, weet hij dat er niemand thuis is. Vraag dan iemand om periodiek uw brievenbus te legen.

Plaats niets op sociale media. Foto's delen terwijl u op vakantie bent is leuk, maar het laat inbrekers weten dat u niet thuis bent. U helpt de dief, dat is het laatste wat u wilt.

Vragen?

Komt u er niet uit, heeft u nog vragen of wilt u verder advies? Contacteer dan onze klantenservice. Wij staan voor u klaar, dus voor al uw vragen en advies kunt u bij ons terecht. Dit is altijd vrijblijvend en er zitten geen extra kosten aan vastgebonden. https://slotenmakersnel.nl

Navigation

Home

Latest Posts

Auto Export Bad Schlema

Published Sep 23, 23
7 min read

Auto Kaufen Ohne Mehrwertsteuer Export

Published Sep 23, 23
5 min read

Maleisië Vakantie

Published Sep 23, 23
10 min read